Oamenii cu un intelect puternic au obiceiuri sănătoase. Ei își controlează emoțiile, gândurile și comportamentul, astfel încât ele să contribuie la succesul lor. Uită-te la aceste lucruri pe care oamenii puternici nu le fac și devino la rândul tău mai puternic.

Oamenii puternici

1 Nu irosesc timp autocompătimindu-se

Oamenii tari nu pierd timpul plângându-se de situaţia în care se află sau de modul în care alţii i-au tratat. Ei îşi asumă responsabilitatea pentru rolul lor în viaţă şi conştientizează că viaţă nu e uşoară sau dreaptă.

2 Nu îşi dăruiesc puterile

Ei nu permit altora să îi controleze şi nu le dau putere asupra deciziilor proprii. Nu spun vorbe că “Şefu` m-a făcut să mă simt prost”, pentru că ei înţeleg că persoana lor este în control asupra propriilor emoţii şi ei decid asupra modului în care răspund.

3 Alungă timiditatea

Cei puternici nu încearcă să evite provocările. Ba mai mult, le încurajează şi sunt dispuşi să fie flexibili. Ei înţeleg că schimbarea este inevitabilă şi se încred în abilităţile lor de a se adapta.

4 Nu irosesc energie în lucrurile pe care nu le pot controla

Nu vei auzi o persoană cu un intelect puternic să se plângă de trafic. Ei se vor axa pe lucrurile pe care le pot controla în propria viaţă. Recunosc că uneori singurul lucru pe care îl pot controla e atitudinea lor.

5 Nu încearcă să mulţumească pe toată lumea

Cei tari au recunoscut că nu e nevoie să mulţumeşti pe toată lumea mereu. Nu le este frică să spună “Nu” sau să ia cuvântul când este necesar. Se străduiesc să fie amabili şi plăcuţi, dar se descurcă cu cei pe care îi supără.

6 Afacerile prezintă riscuri calculate

Nu iau decizii riscante sau prosteşti, dar nu se tem de riscurile calculate. Îşi petrec timpul cântărind riscurile şi beneficiile unei decizii importante şi sunt pe deplin informaţi de potenţialele necazuri pe care le pot provoca acţiunile lor.

7 Nu trăiesc în trecut

Ei nu încearcă să răscolească trecutul şi nu îşi doresc să fi făcut un anumit lucru în alt mod. Îşi acceptă trecutul şi învaţă din el. Nu trăiesc din gloria zilelor trecute sau din experienţele proaste, ci trăiesc în prezent şi plănuiesc viitorul.

8 Nu îşi repetă greşelile

Oamenii puternici îşi asumă responsabilitatea pentru comportamentul lor şi învaţă din greşelile făcute. Ca un rezultat, ei NU continuă să facă aceleaşi greşeli din nou. Trec mai departe şi iau decizii mai bune în viitor.

9 Se bucură de succesul altora

Cei cu intelectul puternic pot aprecia şi celebra succesul altora în viaţă. Nu sunt geloşi şi nu se simt trădaţi când alţii îi depăşesc. Ei admit că succesul vine o dată cu munca grea şi sunt dispuşi să muncească din greu pentru propria şansă la succes.

10 Nu renunţă la primul eşec

Ei nu vizualizează eşecurile că pe nişte motive pentru a renunţă, ci folosesc această cădere pentru oportunitatea de a creşte şi a se îmbunătăţi. Vor continuă, până vor reuşi.

11 Nu le este frică de singurătate

Pot tolera să fie singuri şi nu se tem de linişte. Nu le este frică să fie singuri cu propriile gânduri şi pot folosi acest timp ca să fie productivi. Le plac propria companie şi nu sunt dependenţi de compania altora.

12 Nu simt că lumea le este datoare cu ceva

Ei nu s-au născut cu o mentalitate conform căreia alţii trebuie să aibă grijă să le fie lor bine sau că lumea trebuie să le dea ceva. Caută oportunităţi şi se bazează pe propriile lor merite.

13 Nu se aşteaptă la rezultate imediate

Indiferent că lucrează să-şi îmbunătăţească aspectul fizic sau clădesc o nouă afacere, oamenii puternici nu se aşteaptă la rezultate imediate. Îşi folosesc abilităţile şi timpul în cel mai bun mod cu putinţă şi înţeleg că adevăratele schimbări cer timp.

(sursa: http://nuaisacrezi.ro/13-lucruri-pe-care-oamenii-puternici-nu-le-fac/)